Natriumasetatti on etikkahapon natriumsuola, joka saadaan aikaan etikkahapon ja natriumyhdisteen reaktiolla. Se on väritön suola, jolla on heikko etikan haju, ja se liukenee hyvin veteen, mutta huonosti alkoholiin. Kun kyllästetty natriumasetattiliuos kiteytyy, syntyy lämpöä.
Käyttö:
Elintarvikkeet:
* Happosäätelijä
* Säilöntäaine
Kosmetiikka:
* Puskuri
* Perushajun peittäminen
Teknisesti:
* Käsilämmittimien valmistus
* Energiavarasto
CAS (trihydraatti): 6131-90-4
CAS (vedetön): 127-09-3
Säilytys: viileässä, kuivassa, valolta suojattuna, suljetuissa astioissa
Elintarvikelisäaine: E262
Yhdisteen kaava: C2H3NaO2
on maitohapon natriumsuola. Natriumlaktaatti kuuluu ihon kosteuttavien aineiden ryhmään, joka ylläpitää ihon omaa kosteutta ja edistää hieman hapanta pH-arvoa. Aineet (glyseriini, urea ja orgaaninen happo) muodostavat yhdessä luonnollisen kosteustekijän (NMF). EU:ssa natriumlaktaatti tunnetaan elintarvikelisäaineena E 325. Suola liukenee helposti veteen. Neste on lähes väritöntä ja lähes ilman hajua tai makua. Natriumlaktaattia on saatavilla myös eri pitoisuuksina (50 % / 60 %), tarvittaessa säädetyllä pH-arvolla.
Laatu: 50 %, 50 % pH 5.5, 60 %
Ulkonäkö: kirkas tai valkoinen
CAS-numero: 72-17-3
INCI: Natriumlaktaatti
Kestävyys: 2 vuotta
Säilytys: tulee säilyttää viileässä, kuivassa ja valolta suojatussa paikassa, tiiviissä pakkauksessa